nieuwsbrief 29062021 Bedrijfsongevallen voorkomen

nieuwsbrief 29062021 Bedrijfsongevallen voorkomen

Deze week een onderwerp waarvan ik durf te beweren “wie herkent zich er niet in of kent geen geval in zijn of haar familie en vriendenkring die het is overkomen?”.

 

Het onderwerp wat we deze week onder de aandacht willen brengen is bedrijfsongevallen en het doel is preventie.

 

Dit jaar overleden twee mensen uit mijn directe omgeving die hiermee te maken hebben gehad. De één, een oom, overleefde het ter nauwe nood en leefde met de gevolgen nog decennialang door en had te maken met ernstige brandwonden bij de Shell tijdens onderhoud aan machines.

 

De ander, de directe aanleiding van dit bericht, overleefde het niet. Iemand met wie ik jarenlang goed heb mogen samenwerken en ben dankbaar dat ik hem als werknemer en goede raadgever/vriend heb gehad. Heb veel van hem geleerd als mens, schrok van het nieuws zelf.

 

Als werkgever ben ik vaak in de bres gesprongen bij mijn klanten om arbeidsomstandigheden te verbeteren van mijn werknemers. Met een aantal bedrijven van mij kreeg dit onderwerp bijna dagelijks aandacht en toch kan het je als werkgever overkomen.

 

Nieuwsbrief 29062021 Bedrijfsongevallen voorkomen