Mediation, Re-integratie, 2e spoor

Re – integratie doe je samen

Vanuit dit oogpunt handelt Smart Capacity B.V. met een ‘bruggenbouwers -en zelf genererende eindoplossing‘mentaliteit. Onze pijlen in deze vorm van arbeidsbemiddeling zijn hoofdzakelijk gericht op het helpen van mensen aan een solide passende baan. Dit kan uiteenlopen van een simpele aanpassing tot arbitrage, starten van een in house opleiding tot intensieve begeleiding naar een externe baan.

In de meeste gevallen is deze handelswijze bedoelt voor mensen die in een uitkeringspositie kunnen raken of zich er al in bevinden. Onze doelstelling is dan ook dat er zo weinig mogelijk mensen in een (langdurige) uitkeringspositie terecht komen of ze zo kort mogelijk erin te laten blijven.

Mediation (MfN en VAN geregisteerd) als tool bij Re-integratie en andere problemen op de werkvloer

Is een vorm van geschillenoplossing die kan bijdragen in het preventief handelen op de werkvloer in het oplossen van geschillen, bemiddelen en arbitreren in geschillen.

Als MfN mediator is pro-dialoog.com, onderdeel van Employability BV, onze partner die u hiervoor kunt benaderen, waarbij de accent ligt onder begeleiding van een mediator in het gezamenlijk setting te zoeken naar een passende oplossing bij een arbeids-en /of verzuimconflict, communicatieprocessen te verbeteren en oplossingen aan te dragen die bij kunnen dragen het proces van herstel mede te bevorderen.

Als geregistreerd VAN en MfN mediator haalt u een gespecialiseerde mediator in huis die u door alle facetten van preventie tot arbitrage kunt loodsen indien dit nodig geacht wordt door beide partijen. Hij of zij is gebonden aan strikte regels en functie eisen die ieder jaar getoetst worden waaronder up-to-date houden van parate kennis en exameneisen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.pro-dialoog.com .

U kunt of ook gebruik maken van onze link in het MfN register (kopiëren en plakken) :

https://mfnregister.nl/mediator/d0NnZWdpTVo1cndteElIUG53ZG4vQT09OjpwMUg0VW9tUEhTQ2dhWXo2.

Daarnaast hebben zij zowel voor Engelse, Spaanstaligen een aparte informatie en portfolio overzicht.

Bemiddeling en begeleiding ziektewetproces “Het re-integratieproces”

Als men een langere tijd ziek is geweest, breekt veelal weer de tijd aan om weer terug te keren in uw werkzaamheden. Meestal keert men terug bij de huidige werkgever, maar helaas kan dit door uiteenlopende omstandigheden niet altijd. Door eventueel beperkingen kan men de huidige functie niet meer bekleden en is hierdoor niet meer geschikt. In dat geval zal men met de werkgever en de bedrijfsarts een re – integratietraject inslaan.

Veelal start het UWV een re – integratietraject op, maar dit mag de werknemer ook zelf doen. Het UWV stelt hiervoor een budget ter beschikking waarmee men zelf een re – integratiebureau kan inschakelen.

Ook mensen die een uitkering ontvangen van een Sociale Dienst en/of een aanvulling op het inkomen via verzekeringsmaatschappij of ex werkgever, worden soms in de gelegenheid gesteld om een re – integratietraject te volgen. Hier spreekt men dan van een PRB (persoonlijk re – integratiebudget) of PGB (persoonsgebonden budget). In deze is het dan wel verstandig om informatie te verkrijgen over de mogelijkheden binnen de instantie waarvan men de uitkering ontvangt.

Mediation, Re-integratie, 2e spoor

Re-integratie opties bij Ziektewet WGA/IVA/WIA

Inzet op basis van eigen of externe Leerwerktrajecten

Voorbeelden van eerder door onze organisatie en door ons overgenomen onderdelen georganiseerde Leer-werktrajecten:

Middelbaar – en hoogwaardige technisch personeel regio Limburg, Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland, diverse functies van pijpfitter tot interne opleiding bij architectenbureau en bedrijven als Krohne, BAM , Ballast Nedam, Dura Vermeer

 

Gemeente Heerlen opleiden tot erkend verhuizer en chauffeur CE bij verhuisbedrijf

 

Leerwerktrajecten logistiek gezondheidszorg, warehouse en weg o.a. in Drechtsteden en Noord – Brabant, Zeeland

Leerwerktrajecten opleiden in de Horeca

 

Inhouse opleidingen o.a. receptioniste, boekhouding, administrateur, wegwijs op computer met MS- office locatie Dordrecht, Breda en Zwijndrecht

 

Medewerker maatschappelijke zorg , medewerker volwassenen zorg, verpleger IG zorg bij diverse zorginstellingen en ziekenhuizen

Werkervaringsplaatsen in het kader van sociale activering waaronder bij Opnieuw en Co in Drechtsteden, Rioolservicebedrijf van der Velden en grondwerken voor bedrijven als Ballast Nedam (via sub aannemers).

 

 

Sociale Activering instaptrajecten op het platteland

 

Opleiden tot schoonmaakster met ADR o.a. bij Schenk transport BV

Re – integratie 2e spoor

 In deze stap van het verzuimproces zet Smart Capacity B.V. en/of pro-dialoog.com haar deskundige expertise in om een werkgever en een werknemer te ondersteunen, om zo samen te zoeken en te bemiddelen in het maken van een gepaste oplossing.

Hierin helpen wij bij het maken van een ‘ plan van aanpak ‘, de sollicitatieprocedure, en het zoeken van een nieuwe baan. Tijdens deze bemiddeling maken wij plan de campagne doormiddel van loopbaanadvies. Wij gaan de kwaliteiten en wensen van de werknemer onder de loep nemen, om zo weer toekomstperspectief te creëren en daarnaar te kunnen handelen. Kortom, u staat er niet alleen voor!

    Sorry, no posts matched your criteria.