Smart Capacity

Over ons

Eén ogenblik van inzicht is vaak meer waard dan de ervaring van een heel leven.’ – Oliver Wendell Jones was een Amerikaanse arts, dichter, hoogleraar, docent en auteur

 

JOHAN VOOTS
Er zijn al wat jaren verstreken sinds ik de arbeidsmarkt betrad, in die tijd heb ik ervaring opgedaan in verschillende rollen waarin ik heb gewerkt, als afhankelijke werknemer, als freelancer, het runnen van mijn eigen bedrijf en daarvan als werkgever voor meer dan 100 medewerkers (12 jaar). Deze ervaringen , met name werkgever met een groot aantal werknemers, liggen achter mij. Ze hebben me echter een brede en duidelijke visie op conflicten gegeven, aangezien ik ze zelf vanuit verschillende posities of rollen heb meegemaakt. Begreep daarin het belang van het onderhouden van goede interpersoonlijke relaties, het vinden van oplossingen in geval van arbeidsverzuim, inrichten van het bedrijf en oplossen van conflicten met behulp van gezonde en respectvolle communicatie. Hoe hoger de kwaliteit van de communicatie, hoe meer oplossingsopties ik had. De diensten die wij thans aanbieden zijn hiervan een gevolg.

Nu de laatste schakel in het arbeidsgebeuren, mediation, volwaardig onderdeel is geworden in mijn privéleven, is het tijd dit in mijn leven te integreren, als werkactiviteit, waarvoor ik me heb voorbereid, gestudeerd en niet heb opgegeven totdat ik mijn inschrijving bij de MfN, VAN,NMv en GAM(Bemiddelingsfederatie Nederland) had behaald.Als gecertificeerd vertrouwenspersoon bij LVV ben ik tevens inzetbaar voor inzet bij ongewenste omgangsvormen en integriteitskwesties op de werkvloer .

Het vervult mij met voldoening dat ik op basis van mijn werkervaring en gespecialiseerde studies een kwalitatieve optie voor conflictoplossing kan bieden. Dit als volwaardig onderdeel van het pakket aan tools en oplossingen te laten zijn in de aanpak in alle onderdelen van de behoudt van personeel, aanpak arbeidsverzuim, opleiden en verbeteren kansen op de gebied van employability, workforce en exit – en andere conflictoplossingen d.m.v. verbeteringen na te streven op gebied van communicatie tussen de partijen.

In deze tijd is het meer dan ooit van belang samen te werken met partners die in onze filosofie passen en qua kennis en kunde aanvullen wat wij niet in huis hebben. Wij zijn ook zeer selectief met het kiezen van partijen waar wij over het gehele land mee samenwerken.

Wij willen opdrachtgevers ontzorgen en doen dat met hart en verstand. Inleven is daar onderdeel van zowel voor de werkgever als werknemer als stakeholders. We geloven dat onze opdrachtgevers simpelweg kundig HR-advies en -ondersteuning verlangen waarbij hun werkgeversrisico’s passend door ons worden gekaderd in optimaal beleid! ,‘aldus Johan.

PATRICIA PINTO
Naast Johan Voots is mevrouw Pinto als juridisch adviseur en mediator werkzaam voor Smart Capacity. Haar jarenlange ervaring als advocate op diverse disciplines in privaat recht en bemiddeling en een uitgebreid Spaans zakelijk netwerk bieden Smart Capacity absoluut meerwaarde bij het tijdig oplossen van Arbo- technische en juridische kwesties.

Ik breng als advocaat en buitengerechtelijke bemiddelaar in Lima-Peru enorme schat aan ervaring mee. Aan tafel biedt dat nog meer mogelijkheden om tot een oplossing te komen. Vooral nu Nederland en Europese gemeenschap multiculturele samenstelling heeft helpt mijn achtergrond bij het vinden van oplossingen in interculturele issues. De interculturele kwestie, zowel gehoord als aanwezig in verschillende domeinen: werk, sociaal, gezin, enz. Elke cultuur heeft zijn eigen mentale software en het kan zo zijn dat, zelfs na veel proberen, de partijen zich niet begrepen blijven voelen, waardoor conflictoplossing wordt geblokkeerd en voorkomen. Patricia begrijpt dit heel goed, aangezien haar specialisatie voortkomt uit haar eigen ervaring, zal deze tool helpen om de kwaliteit van de communicatie tussen de partijen te verbeteren, waarbij altijd de gouden regel van onpartijdigheid wordt gehandhaafd.”

ONZE MISSIE IS UW AMBITIE
Bij Smart Capacity is bemiddeling meer dan het invullen van een opdracht. Een onderneming wordt gemaakt door de mensen die er werken. De geest van de onderneming moet door haar werknemers gedragen worden in het gezamenlijk streven en verlangen naar kwaliteit, duurzaamheid en continuïteit.

Of het nu gaat over loopbaan coaching, invulling functie vertrouwenspersoon, conflictmanagement, jobcoaching, salarisadministratie, vergoedingen, dossieropbouw ontslagaanvraag of begeleiding ziektewet /Poortwachter, 2e spoor of outplacement, bij Smart Capacity start elk vraagstuk altijd met een uitgebreide analyse en screening van uw organisatie en haar producten of dienstverlening. Noodzakelijk om u correct en passend te adviseren.

‘De bedrijfskundige achtergrond van mij en Patricia maakt dat onze opdrachtgevers deze integrale aanpak waarderen en ons ook dikwijls raadplegen als sparringpartner bij hun personele vraagstukken. Dat maakt mijn werk nog boeiender’ aldus Johan Voots. Smart Capacity gelooft dat bij een goede balans tussen werkgever en werknemer optimale kwaliteit, inzet en tevredenheid wordt bereikt. Samen met u als opdrachtgever start Smart Capacity daarom met een heldere brainstorm over uw HR-vraagstuk. Met een realistische en vak volwassen blik zodat we het gewenste eindresultaat of méér voor u en uw medewerkers kunnen bereiken.

VISIE
De werkwijze en ambitie van Smart Capacity is mensgericht op het tot elkaar brengen van werkgever en werknemer en dat in de juiste balans en synergie voor beide partijen door als volwaardig sparringpartner en samenwerkingspartner maatwerk te leveren voor opdrachtgevers. ‘Dit bereiken we door het leveren van een totale reeks naadloos op elkaar aansluitende diensten, gericht op loopbaan coaching, conflictmanagement of juridisch advies tot en met het uitwerken van integrale HR-adviezen. Het is gebleken dat Smart Capacity hierbij als extern bureau sneller en effectiever in staat is meerdere belangen te spiegelen aan en te wegen met de vooraf samen geformuleerde doelstellingen. Complementair wordt zo gekomen tot een beter HR-beleid en effectievere communicatie resulterend in beter rendement, minder ziekteverzuim en tevreden medewerkers.

Welkom op deze site!

Team Smart Capacity

About us SC 15062021
Sobre Nosotros SC 15062021